Vreme | Biometeorološka napoved

Biometeorološka vremenska napoved za Slovenijo danes, kako vpliva vreme na počutje, napoved UV indeksa in napoved koncentracije cvetnega prahu v zraku.

Biovreme

Občutljivi ljudje bodo še imeli z vremenom povezane težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Priporočamo večjo previdnost in dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil.

Napoved uv indeksa

UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

Napoved cvetnega prahu v zraku

Napovedi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo začeli objavljati, ko bodo s cvetenjem začele leska, jelša in v Primorju tudi cipresovke.

Zadnjič posodobljeno: Torek, 17.1.2017 ob 7h